Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

@Jana_V_1: Počítá se do toho i penzijko?

0 Citovat

Ne. 

0 Citovat

Penzijko se počítá také.

Všechny dceřinné společnosti plus Kooperativa. A komplet investice na majetkových účtech, včetně akcií a investic třetích strany.

0 Citovat

Jinak však ČS nic lepšího respektive navíc nenabízí ne? Sleduji to jen letmo, ale např. jan.kulis zde psal, jak mu spořka ruší účet (nebo něco takovýho).

 

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

Ruku na srdce - spousta salonku za tech 7 stovek fakt nestojí :) Takže ta snaha se placení vyhnout zas logiku dává … 

No jasně, ale za tu erste 50% cenu mi přijde, že se to vyplatí dost často. Ne třeba pro jídlo nebo chlast, ale pro klid, komfort a třeba stabiln(ějš)í wifi. Ale pro každýho maj různý věci jinou hodnotu :)

0 Citovat

No, wifi ano - to ano, to souhlasím, ale klid? S tím klidem je to už dost na štíru - to funguje možná na nějakých ultra-regionalních letištích (vybavím si z letoška tak možná Talinn a Budapešť), ale jakékoli větší letiště? Větší klid člověk často najde někde v zapadlém koutě letiště, než v loungi :(

1 Citovat

Nejde jen o pocet volnych vstupu. Kterych je 8 a dalsi jsou za 50%. Ale navic i neomezene vstupy do vlastniho salonku na T2 vcetne separatni bezpecnostni kontroly. Co vim, uz davno melo dojit k rekonstrukci toho salonku. Mela byt i venkovni terasa. Ale covid to odlozil/zrusil. Snad se toho brzo dockame.

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

No, wifi ano - to ano, to souhlasím, ale klid? S tím klidem je to už dost na štíru - to funguje možná na nějakých ultra-regionalních letištích (vybavím si z letoška tak možná Talinn a Budapešť), ale jakékoli větší letiště? Větší klid člověk často najde někde v zapadlém koutě letiště, než v loungi :(

Sue tu již dostatečně vysvětlila, že nejde o klid, nýbrž o přelévání. :-)

0 Citovat

Klid nečekejte - dnes jsou ty salonky tak narvané, že je venku cedulka a na vstup se čeká až někdo odejde. Spousta sexuálně frustrovaných milfek se tam před letem místo rychlovky, nalévá vínem, aby si připadaly více sexy...

A k tomu přelévání do vlastních lahví - rozhodně nepřelévat, to dělají amatéři a jen tím na sebe upozorníte. Pokud vám tam něco tak zachutná, že neodoláte, je mnohem snazší odnést celou, pokud možno uzavřenou láhev, abyste si to po cestě ještě nevylili třeba do tašky.

6 Citovat

Některý letiště ten fajn klidnej koutek má (třeba AMS, kde je ten Aspire lounge dost ztracenej), některý moc ne (FRA, CDG T1). Mně je vlastně asi jedno, když mi někdo sedí na hlavě, protože přes sluchátka ho neslyším a furt si aspoň můžu nechat na stole notebook když si jdu pro pití nebo na záchod. Když se teda do toho salonku vůbec dostanu :D Takže jo, tam máš recht.

A nejlepší je podle mě alkohol přelít do camelbaku, pak to hodíš do kapsičky na sedadle před sebou a dobře se usrkává. Vínovod lze vést nenápadně pod dekou nebo si můžeš vypomoct bundou přes klín. A netaháš zbytečný sklo.

2 Citovat

Za mě je vždy lepší sedět v salonku, než jinde po letišti :-). A to s tím tvrzením, že se do salonku nedostaneš, je poněkud přehnaná fáma, která tady koluje zřejmě proto, že min. polovina zdejších přispěvatelů chodí do salonku jen v Praze, protože to mají "zadáčo" na kreditku. Proto to tam taky tak vypadá :-(. Obrazil jsem tento rok tak 15 salonků a čekal jsem jen 20 min v Praze v nejvyšší sezoně, a pak 1 min v Doha, když slečna u eskalátoru k salonku tvrdila, že je salonek plný, ale nějaký borec řekl, že počká nahoře, a já jsme se k němu samozřejmě připojil. V salonku nás normálně pustili dovnitř. Je pravda, že na tak velké letiště je jeden salonek (AL Maha) na PP nebo LK  v Doha ostudná záležitost, čemu jehož vytížení taky odpovídá. Jinak můžu doporučit popříletový salonek na KLIA 2. Pokud přiletíte brzo, je fajn tam posedět, než bude čas na checkin v hotelu. Točí i pivo, což je na Malajsii hodně fajn. 

Jinak Riga tento rok dle mého nejlepší salonek.

1 Citovat

Ono bych nerozlisoval mezi "Nepoustej", "Fronta" a "Vevnitr natriskano tak, ze Te sice do vnitr pusti, ale cekas ve vnitr na volnou sedacku". A pokud opravdu rozlisovat nebudem a tyto tri situace dame na uroven "jednoho", tak je ta situace dost spatna.

0 Citovat

@Michal 

Pokud vím, tak mi v Erste říkali, že se počítá vše v České spořitelně, tak nevidím důvod proč penzijko ne. 

0 Citovat

Penzijko se počítá 

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

A to s tím tvrzením, že se do salonku nedostaneš, je poněkud přehnaná fáma

Jak říkáš, záleží kdo odkud a kam lítá. Pro mě klíčovej MEX T2 má v exponovanější časy běžně hodinovou čekačku (ale dá se to booknout nebo jít do těch dvou ukrytějších salonků, kam lidi kdo ví proč tolik nelezou).

Mimochodem, neví tu někdo, jestli má cenu chodit do Menzies když je Erste (moc) plnej? Za předpokladu, že ani za jeden neplýtvám LK.

0 Citovat

Menzies uz zase funguje? Pred asi dvema roky ho zavřeli ... a nejak jsem nezaznamenal jeho znovu-otevreni...

0 Citovat

*A lounge finder se tvářil, že jo, tak díky za info :)) Není to poprvý co ukazuje nesmysly.

0 Citovat

S Erste kartickou pousti vzdycky, rikala obsluha.

0 Citovat

Byl jste někdo v poslední době ?

Al Maha Lounge Doha Hamad International

 

 

0 Citovat

Jo.

0 Citovat

Jak to tam ted vypadá? Naposled jsem tam byl před 5ti lety

0 Citovat

Jak v Praze

0 Citovat

Řízečky, pomazánky a budvar? :))

1 Citovat

takže žádná změna a někdo psal že alkohol už jenom pivo a víno žadný panáky

0 Citovat

Panáky jsem neviděl. Dokonce ani pivo myslím. Víno bylo ale dobré. Jídlo po ránu prakticky žádné. Pořád plno. O ničem. No ale lepší než nic.

0